onsdag 12. september 2012

Avslag på Pasientskadeerstatningen

For ikke mange dager siden fikk vi endelig avslag på Pasientskadeerstatningen.
De begrunner dette med at oppfølgingen av meg og Tuva under svangerskapet var i tråd med gjeldende retningslinjer og prinsipper.
Det står også i begrunnelsen at optimalt sett og i etterpåklokskapens lys, kunne jeg blitt hyppigere og grundigere undersøkt etter at de to siste målingene var noe vanskelig å foreta pga Tuvas leie.
Jeg vet ikke helt hva jeg skal føle om dette.....
Jeg har sagt  at hvis de fant ut at alt ble gjort riktig, så skulle jeg slå meg til ro med det. Men når det også står det der om etterpåklokskapen, så blir jeg litt sint og frustrert.
Hvis helsevesenet skal være slik, da lurer jeg!!
Når de kommer til den konklusjonen, skal det ikke skje noe mere da? Skal det bare skure og gå?
Da må jo retningslinjer og prinsipper endres på, slik at dette ikke skjer igjen!!
Nå som vi har blitt fulgt opp på Nasjonalt senter for fostermedisin, så har legene fått inn en 2. lege for å se, hvis de har vært i det minste tvil. Det må da være slik det skal være!?!

Vi er i grunnen ikke ute etter noen økonomisk erstattning. Vi vil at Riksen skal ta litt ansvar for det som skjedde. Være litt ydmyke! Og ikke minst da, unngå at dette skjer igjen!
Så kanskje det er en annen vei vi må gå?
Jeg sendte hvertfall mail til Pasientombudet og de ringte samme dag. Skal ha "telefonmøte" med dem i morgen. Så får vi se hva vi gjør videre.

3 kommentarer:

 1. Hei Susann.
  Dette var ikke noe koselig å lese. De innrømmer jo indirekte at de ikke har fulgt opp godt nok. Men det å ta ansvar sitter langt inn. Håper dere kommer lengre i neste runde.

  Her er det en stormfull fredagskveld etter en dag med sol og regn.
  Gleder meg til å treffe dere igjen om ikke lenge;))

  Stor klem fra Hundhamaren

  SvarSlett
 2. Nei, det er ikke hyggelig!! Men vi fikk gode råd fra Pasientombudet, så nå klager vi på vedtaket og sender klage til Fylkesmannen!!

  SvarSlett
 3. Jeg syns dere er tapre. Tuva og dere fortjener at Riksen tar ansvar.
  Klem fra mamma  SvarSlett