søndag 24. februar 2013

Tips til en lette hverdag for oss gir flaske

Ikke alle er like heldige å kunne fullamme, og jeg er en av de. Lilleputten får det lille jeg har av melk og så får han resten mme (morsmelkerstatning) på flaske.
Det er mye styr å måtte gi flaske, men sånn er det bare og da må en gjøre det beste ut av det!
Det er jo en fordel med det også da. Jeg er litt friere, siden andre kan gi mat :)

Lilleputten er slik at når han er sulten, så skal maten komme MED EN GANG!! Han hyyyyyler med en gang!
I starten varmet vi flaskene i vannbad. Vi prøvde også å lage ferdige flasker som stod i kjøleskapet. Men spesiellt på natta, så tar det for lang tid. Han vekket jo nesten hele huset. Hihi! Det er lunger på den lille karen skal jeg si!

Nå har vi funnet den beste løsningen for oss, og den har jeg lyst å dele med dere.


Slik ser det ut når alle flaskene er kokt.


Jeg setter sammen alle flaskene etter å ha kokt de.
For å stå midt på natta å gjøre det, mens ungen hyler, det er håpløst!!Jeg fyller litt kokt avkjølt vann i flaskene jeg skal bruke på natta. Så er det bare å fylle resten med kokende vann som jeg har på en liten termos når jeg blander mme'en. Og vips, akkurat passe temperert til lilleputten.


Mme-pulveret har jeg ferdig målt i de minste Tupperware-begrene. 4 stk for 119 kr. Genialt!
Jeg måler gjerne opp til et døgn.
Kokt vann i en liten termos. 59 kr på Clas Ohlson.


Og så må jeg vise fram dette bildet! Trenger ikke kommentere det mere tror jeg.... HIHI!!!

Ønsker dere alle en stråååålende søndag!!
5 kommentarer:

 1. Hei og god søndag;)
  Du er så flink til å finne praktiske løsninger;)
  Smart;))
  Og den lille prinsen... hærlig;)

  Søndagsklem;)

  SvarSlett
 2. Hei igjen

  Jeg skrev noen ord til deg for en del uker tilbake. Har vært veldig glad for å lese denne bloggen i en til tider tøff tid.

  Vi ventet en liten gutt - et lite hjerteplaster - etter å ha mistet en nydelig solstråle for 1.5 år siden. Det viste seg plutselig at det hadde oppstått resus immunisering. Det ble tatt keisersnitt i uke 35 da fosteret var påvirket av dette.

  Ut kom en flott gutt på 2,7 og 46 cm. Det ble 16 døgn på nyfødt, 7 døgn med lysbehandling og 2 blodoverføringer (da 9 og når han var 4 uker). Vi har vært på sus for å ta bilurubinprøve og blodprosent annehver dag helt frem til nå (lillebror er 6 uker) Nå har vi begynte på flytende jern (0.5 ml pr dag) - og det er her spørsmålet til deg kommer. Har dere hatt problemer med det? Her får lillebror så utrolig vondt i magen - han blir helt forstoppet. Nå ikveld vil han ikke spise mer, det vi klarer å få i han kommer i retur. Så imorgen må vi nok til lege igjen. Vi har prøvd malt ( han har fått en flaske pr dag pga jeg fullammer han) og miniform, men det ser ikke ut til å hjelpe. Han blir bare mer og mer urolig. Har du noen gode råd?

  Utrolig glad for at du skriver blogg - så jeg var litt forbedredt på hva som ventet oss.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fantastisk å høre om lillebror <3 "Et lite hjerteplaster" så fint sagt <3

   Tusen takk for så fine ord om bloggen min! Det er utrolig koselig!!!

   Theo fikk mme helt fra han var bare et par uker. Ca 2/3 siden jeg har for lite selv. På sykehuset fikk han NAN. Han ble da hardere og hardere i magen. Han fikk etter hvert mye malt. Ved hvert måltid til slutt. Det hjalp litt. Men så fikk vi råd om å bytte til HIPP og det hjalp. Han får bæsja annenhver dag med den og er svært så fornøyd.
   Han startet også med jern da han var 6 uker. Han har fått 1 ml 2 ganger daglig siden da. Vi hadde ventet at han skulle få problemer med magen, men det fikk han faktisk ikke.
   Så jeg har ikke så mange råd å gi deg desverre. Siden du fullammer, så er det vanskelig å få gitt mere malt kanskje? Vet ikke om du kan blande det ut i bare bitte litt morsmelk og gi med skje f.eks.
   Det beste rådet jeg kan gi er å spørre helsesøster. De har nok mere råd på slikt, også mere enn fastlegen kan jeg tenke meg!
   Jeg vil veldig gjerne høre hvordan det går videre:)
   Lykke til! :)

   Slett
 3. Takk for langt og godt svar.

  Idag havnet vi hos lege til slutt - lillebror ble helt forstoppet. Sluttet å spise og det lille vi fikk i han kom i retur. Var redd han skulle blir dehydret. Nå har han fått et lite klyx og begynte på dupolach (avføringsolje). Nå håper vi at dette skal gjøre susen.
  Lilelbror skulle også hatt 0.5 ml to ganger daglig, men da han får så problemer med magen skal han bare få 0.5 ml foreløpig. Håper blodprosenten holder seg stabil for det om. Var 11.7 tre uker etter forrige blodoverføring - ny rekord:)

  Takk for at du tok deg tid til å svare. Her vet hverken helsestasjonen eller legene så mye om denne problemstillingen. Ikke så kjekt å ringe sus for den minste ting heller:) Vi begynner nemlig å bli godt kjent der, så prøve å ikke "misbruke" den tilliten vi har fått oss opparbeidet de siste årene:)

  Ha en fortsatt fin kveld. Jeg fortsetter å følge bloggen din:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at lillebror fikk hjelp! Håper han har det bedre nå!!

   Slett