torsdag 2. oktober 2014

Tenn et lys
En bølge av lys rundt kloden 15. oktober

Tenn et lys til minne om barna vi savner! 15. oktober er den internasjonale minnedagen for barn som døde i svangerskapet og i livets begynnelse. En bølge av lys går rundt kloden når lys tennes i alle tidssoner kl 19.00.
Dette skal være en dag der alle som som har mistet et lite barn kan minnes sine barn og kjenne at de ikke er alene om sin savn og sorg. Dere som står rundt de rammede kan være med og minnes barna og vise deres omsorg og støtte.
Vi er mange som er rammet. Hver dag dør et lite barn i vårt lille land, et av verdens aller tryggeste land å bli født inn i. Nærmere 400 barn dør i dødfødsel, spedbarnsalder eller småbarnsalder årlig. Hvert eneste dødsfall er en katastrofe for foreldre, søsken, besteforeldre, tanter, onkler og venner. 15. oktober vil vi sammen minnes disse barna og vise at de ikke er glemt. Kjærligheten til barna fortsetter selv om de ikke lenger er sammen med oss. Små føtter setter dype spor…
Velkommen til å delta på et av LUBs lystenningsarrangementer rundt om i landet 15. oktober, se her for oversikt . 
Eller tenn ditt lys hjemme hos deg selv eller hvor enn du befinner deg kl. 19 denne dagen.

http://lub.no/

Ved å støtte årets Tenn et lys-aksjon bidrar du til forskning som kan avdekke hvorfor tilsynelatende friske og fine barn dør plutselig og uventet i mors liv, i spedbarnsalder eller småbarnsalder. Med slik kunnskap kan vi forebygge slike dødsfall i framtiden.

Send sms LYS til 2490 og gi 50 kroner til LUBs forskningsfond. Forskning har bidratt til 90% reduksjon av krybbedød siden slutten av 1980-tallet. I 1989 døde 150 barn i krybbedød, i dag dør ca 15 barn årlig av samme årsak. Dette er fortsatt 15 for mange, men vi er på god vei.
I 2013 døde 220 barn i dødfødsel. Kan vi klare å forebygge minst 90% av også disse tragediene i framtiden?

Takk for at du deler vårt håp om at ingen skal måtte oppleve å miste et barn!

(Tekst og bilder er tatt fra Lubs hjemmeside)

2 kommentarer: