tirsdag 26. juni 2012

Første blodtransfusjon er unnagjort

I dag fikk lillebror sin første blodoverføring. Og det gikk veldig bra:)
Legene var veldig glade for at de startet i dag, for lillebror var litt mere anemisk enn de hadde trodd faktisk. Han hadde lavere blodprosent enn målingene av blodgjennomstrømningen i årene i hodet tilsa.
Når foster blir anemiske, så blir blodet tynnere og det strømmer fortere. De måler strømmninger i cm/s. Lillebrors målinger var litt over grensen i går.

I går ble jeg lagt inn på Observasjonsposten for gravide på St. Olavs.
Jeg var planlagt som nr 2 for blodtransfusjon i dag, men plutselig kom jordmor inn og sa at vi skulle tas først. Ikke meg imot!! Jo før, jo bedre.
Jeg ble kjørt bort til Nasjonalt senter for fostermedisin og inn på rommet der transfusjonene blir gjort.
Der lå jeg på en god seng med masse puter. Fikk smertestillende så jeg ble trøtt og litt susete. Jeg tåler INGENTING ;) Hehe!! En Pinex Forte er nok til å slå meg ut!
Det var tre overleger, to jordmødre og en sykepleier til å assistere, tre person til å ta imot prøver av blodet fra navlestrengen og til å analysere. Fullt hus altså!

Lillebror var veldig aktiv da de skulle starte. Han lå og sparket i navlesnoren, så de til slutt måtte le litt :)
Plutselig var kysten klar og legen stakk nåla inn. Jeg kjente kun et lite stikk. Som å få ei sprøyte i magen. Så litt trykk da han førte nåla inn. Jeg var godt pakket inn, slik at alt skulle være sterilt, så jeg så ingenting. Like greit egentlit!! Men mannen min så alt. Han så nåla var ca 20 cm og syyyl tynn. Selve overføringen tok 5-8 minutter.
Kort tid etterpå målte de igjen hastigheten på blodgjennomstrømningen i årene i hodet. De var alt da nede på normalen igjen. MEN de går fort opp igjen nå i starten, så det blir hyppige transfusjoner i starten. Neste er alt på torsdag.
Det vondeste med alt var å få veneflonen :p Hehe!!Her er bilde av magen etter inngrepet. Et bitte lite nålstikk. Og veldig gul!
Nå ligger vi her på rommet med pc'en, strikking, tv og blader. Tiden kan bli lang så man får prøve å underholde seg selv;) Mannen ligger på en "divan" ved siden av meg <3

3 kommentarer:

 1. Hei på deg;)
  Så bra at dagens blodoverføring er unnagjort;) Og at det gikk så greit. Kan kanskje bli litt lange dager på sykehuset! Men vi får "låne" deg litt vi som bor i nærheten;)
  Fineste buksa du strikker til lillebror;)
  Ses på torsdag;))
  Kjempeklem

  SvarSlett
 2. så bra at blodoverføringen gikk bra .tenker på deg .klemmer fra meg.

  SvarSlett
 3. Godt å høre at alt gikk bra med blod overføringen.
  klem fra meg

  SvarSlett